Har 2013 varit ett bra år? :/

Hej! Tänkt skriva om detta år eftersom det leder mot sitt slut :) 
I början av året så gjorde jag och mitt ex slut efter många om och men... Men idag kan vi inte ens tala eller möta varandra. Vi kallar varandra fula ord som "cp, jävlaung, hora... m.m" Sånna ord. Men jag tog det steget och sket i vad han skrev och tog bort kontakten. Kanske jag tänker på honom ibland men det finns andra. Sen i mars, april, maj så gick det bra i skolan och betygen steg. Och jag var ju förstås nöjd med det. I maj så slutade jag 8:an och fick ett härligt sommarlov! :D Och i början åkte vi på rippiläger i Larsom och det kommer jag minnas för hela mitt liv ;) Sånt härligt gäng vi var och var ofta glada. Och jag var också och körde upp för mopedkortet och jag klarade det! :) Sen på midsommar blev jag konfirmerad i Munsala kyrka. Och fick se min pappa som jag inte hade sett på ett ½ år. Och min syrra och bror som jag inte hade set på typ 2år. Och farmor och farfar förstås. Efter jag hade blivit konfirmerad så åkte jag, mamma, Boris och Anna ner till Helsingfors och sen med båten över till Stockholm. Var där för första gången så var väldigt intressant att gå där. Och vill gärna dit igen! :) Träffade också min halvkusin där :) Sen när vi hade kommit hem så blev Anderas konfirmerad, så då blev det att sitta i kyrkan och se på när han blev konfirmerad. Sen blev det kalas vid mosters villa. Och min kusin från Sverige var här med sitt barn. Så det var nice! Sen typ 2 veckor efter så åkte jag, Andreas och mormor över till umeå med vasabåten. Så åkte Andreas och jag till min kusin i Lövånger och var där hela veckan och mormor åkte till Robban med min moster. Så var vi där hela veckan med bus och skoj :) Sen när vi kom hem var det lungt. Sen i slutet av sommarlovet blev jag bjuden att åka med min kusin Petra och hennes familj till Haparanda till Kukkolaforsen. Var där en hel vecka och var och kollade på storforsen och shoppade en hel del och myste med bastu och gott sällskap :) Sen sista jag gjorde på sommarlovet var att vara på rippiåterträff. Hade helt trevligt och fick mitt möte med Gud/jesus där. Jag är inte så religös av mig så.. Men då kom jag lite närmare honom. Jag är väldigt nöjd över det :) För det har hänt mycket efter det. Sen började den tråkiga skolan tillbaka. Men detta är sista året man går i grundskolan så jag kämpar igenom det. I början av skolåret har det varit mycket bråk av många olika själ.. Men det mesta är upprätt :) Mycket med skolan och mitt i allt skolväsende blev det mycket sjukhus åkande med mina fötter. För jag har hallux vallux på ena foten och höll på att bli plattfot. Så nu har jag fått inlägg och mår bra och foten blir bara bättre och bättre. Och det blev också mycket åkande till familjerådgivningen. Så jag skulle få bättre kontakt med mina syskon och pappa. Men än så länge har jag bara kontakt med mina ÄLSKADE SYSKON! <3 För jag är inte berädd på att ta kontakt med min far. Men låt mig bara få tid så går det. Och så har jag dehär sista månaderna hållit på :) Men bra mår jag för det.
 
Jag har också fått många nya vänner som jag accepterar för de som de är och de accepterar mig. :) 
Jag har också blivit Faster till en liten grabb, och så har jag fått träffa mina systersöner. <3 Love! <3 
Jag har också slutat att dans och börjat rida tillbaka! Har mycket bättre rygg nu. Har också börjat träna, varit ute och sprungit, gjort olika övningar och massa annat skoj! ;) Har också börjat läsa mer böcker detta år och älskar att få sitta ner med min tekopp och läsa min spännade bok! Jag har också lärt mig vad som är viktigt i livet och vad man kan hoppa över! :) Så jag mår som bäst nu!  Har också fått en ny telefon som jag har velat ha jättelänge. Och äntligen fick jag den :) Jag vill inte skryta men jag är megaglad ;) Mitt utseende har också utväxlat och min sminkkunskap. Och jag är stolt med det. :) Men nu ska ni få lite svar på frågor ;) 
 
Blev du kär i år? Jag var ju i början av året men inte mera. Men lite har jag varit ;) 
Vilket datum kommer du aldrig glömma? Det finns många jag inte vill glömma men... Rippilägret. O 4 Augusti för ett år sen.
Bästa köpet? Telefonen, skalen, smink :) 
Vad spenderar du mest pengar på? Jag tror det är smink och kläder :) 
Vem har du mest umgåtts med? E.A, A.B, A.F, L.B, L.L, A.B, A.S, C.S, E.S, och många fler! :D 
Har du haft ett förhållande under 2013? I Januari och februari men sen tog det slut.
Vart reste du under 2013? Till Stockholm, Umeå, Lövånger, Robertsfors och Haparand. Och små sällen i Finland.
Är det något du saknar under 2013 och vill ha under 2014? Att ha en pojkvän.
Vad gjorde du på din födelsedag? Var i skolan och chillade med folk och var och skrev upp till mopedkort :) 
Finns det något som skulle gjort året bättre? Jo, massor...
Vem saknar du? Lite pappa, Mina vänner! <3 
Vad vill du säga till dig själv inför 2014? Att allt blir bra till sist! ;) 
 
 
 
 
 
 
Mitt år har varit de BÄSTA ever! Och jag hoppas nästa år kommer bli ännu bättre! ;) 
Ses!
Puss och Kram Monia <3 Och Gott NYTT ÅR! <3