Gravidlistan!

Nåja, sopm jag skrev i förra inlägget så får ni nu 2 inlägg på samma dag för att en vän frågade så vänligt om jag kunde göra en gravidlista här på bloggen. Och jo, varför inte :) 
 

1. Vilken vecka är du i nu?

Jag är nu i vecka 26 (25+0). Och om jag får säga som det är älskar jag att vara gravid, iaf såhär långt i graviditeten.

2. När är du beräknad?

Denna knadd är beräknad till 2 Juli. Så det blir ett riktigt sommarbarn. Får hoppas att krabaten kommer runt det beräknade datumet. För i Anssis släkt har de så många som är födda i Juni och så är det bara min pappa som fyller år i Juli från min sida. 

3. När fick du reda på att du var gravid?

Vänta lite. Jag måste ta fram den bilden jag tog när jag plussade på morgonen.... 28 oktober så var det ett plus på stickan. <3 

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?

Jag gjorde så att jag satte fram en tröja där det stog "Let the adventure begin" och så satte jag stickan brevid på köksbordet. Och när Anssi vaknade fick han kolla. Vilket resulterade i att han inte förstod sig på vad jag hade gjort. Efter en förklaring så förstod han. Och vi båda blev lite häpna när vi började räkna hur kort tid det igentligen hade gått sen jag tog ut min hormonspiral.

5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans?

Jag var 20 år och Anssi var 23, och vi är det än idag. Men när den lilla föds så är jag 21år och Anssi 24år!

6. Mådde du mycket illa i början?

Igentligen inte! Jag mådde väldigt dåligt i vecka 15 till vecka 17. Jag spydde varje morgon då och ville inte alls äta något för allt kom upp förutom vätska som jag hade druckigt. Men både före och efter så har jag nu mått bra.

7. Är du känslig?

Hurdå känslig? Med att bebisen sprakar eller för olika lukter? Ja, nu förstår jag vad denna fråga innebär.... Jo ibland är jag mer känslig än andra dagar men oftas är jag mera irriterad på små saker. Och speciellt när det inte går som jag vill!

8. När kände du bebisens första sparkar?

Jag minns inte helt och hållet, för det har mest varit som ett "fladder". Dock igår och nu natten som varit har det känts av väldigt bra. Men det är bara mysigt att få känna att krabaten lever!

9. Är du ofta orolig?

Nå inte vad jag kommer på. Jag var lite orolig när det var så halt på vägarna att jag skulle halka. Men annars har jag inte varit så orolig.

10. Har du fått bristningar?

Jo, det har jag men endast på magen. Men som jag har läst på en annan mammas blogg, när folk har frågat av henne om inte hon skäms för sina bristningar. Så svarade hon bara att "Nej, det är mitt barns första tekning" Och det håller jag med om, jag skäms inte alls över mina bristningar, tvärtom jag är nöjd över de!

11. Hur många ultraljud har du gjort?

Jag har varit på 2 ultraljud. Första var 18.12.18, för jag ville ta det där KUB testet, så jag vet ungefär att inte den lilla har det dåligt i magen. Och andra gången var 18.02.19. Och då var allting också "på raden". Bebisen mådde bra och visade sig vara väldigt aktivt.

12. Vet du vad det blir för kön?

På det andra ultraljudet så låg denna lilkla krabat med benen i kors, men direkt läkaren riktade "kameran" ditåt så vred krabaten på sig och då syntes det att det var en liten pojke i min mage!

13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?

Ja du, när det är första barnet så är det en ganska svår fråga, men om jag skulle få som jag har drömt om är det så att jag skulle föda vaginalt och att jag inte skulle ha så mycket smärtor men det vet jag att jag kommer ha endå, men som tur är min smärtgräns väldigt hög! 

Och eftersom att jag älskar att vara i bastun och att bada badkar så vill jag gärna vara där. Och sen förstår föda när jag ligger i säng, och helst på sida. För jag vet det att jag troligen skulle ha lättare att krysta då också.

14. Vilka är dina favoritkläder?

Jadu.. Efter som jag är en mjukisklädersmänniska, så går jag oftast nu med gravidmjukisbyxor och ammningströja/topp och när jag vill vara lite finare så har jag på mig gravidjeans och nån fin tröja. Men troligtvis kommer jag kanske leva i en klänning om det blir varmt.

15. Vad är du mest/minst sugen på att äta?

Oj denna lista kan bli lång men vad jag älskar att äta är apelsin i alla dess former! och förstås olika sortert frukt och bär. Men också så har jag haft cravings på vanlig mjölk, som jag knappt drack före jag vart gravid!

Och det värsta är nog vårrullar, jag klarar varken av doften eller av att äta de. Och förstås har jag lite svårt för leverlådslukt. 

Men annars äter jag nog lite av allt möjligt. 

 

Ja, denna lista blev ganska lång. Hoppas ni fick lite mera info hur jag mår och vad jag gillar och inte gillar. 

Och så önskar jag er en bra fortsättning.

Och för att inte glömma så har jag endast 12 skift kvar i jobb. För 9.4 tar jag semester! Och sen går jag på "mammaledig", eller som det nuförtiden heter "föräldraledighet". Så får ställa i lugn och ro det sista och planera hur vi skall göra med terassbygget :)

 

Men nu ska ni har det bra!

Ses!

Puss och Kram Monia <3

Visa fler inlägg