Eemi Kari Väisänen, 21.9-19

Hej!
 
Äntligen är namnet avslöjat! Och vilken kamp det har varit, åtminstone för mig att hålla det hemligt.
Men "lillen" fick som titteln lyder, namnet Eemi Kari Väisänen.
 
 
Och hur kom vi på det då? Jadu, bra fråga.
Det var så att Anssi satt och kollade på olika sidor här på internet och kom troligen in sist på en finsk namnsdagskalender. Och hittade då 30 augusti namnet Eemi. Vilket han då sen visade och sade åt mig. Och jag fastnade direkt för namnet! Då hela familjen har lite speciella namn allihopa så fick det bli sådär. 
Mellannamnet sen är ju enkelt att förklara. Och det är från Anssis pappa som inte lever mera. För som sagt så är ju Eemi född på min pappas födelsedag, så då var det lika bra att lägga bara 1 mellannamn, dock hade vi tänkt det redan från början, då Anssi har bara 1 mellannamn. 
 
Och efternamnet då, det är ju Anssis. För om vi nån gång i framtiden gifter oss så blir det nog så att jag "tar" Väisänen till efternamn. För jag vill inte ha dubbelt för det blir så långt och så är jag inte riktigt förtjust att lämna med samma namn fast man är gift. Men förhoppningsvis är det några år till det :)
 
Hur gick dagen då han döptes då?
Det gick riktigt bra. Vi hade dopet vid marthagården här i Kyrkostrand. Eftersom vi blev en hel del folk. Dopet började runt 16 tiden och Eemi som är en som vill äta så fick han äta under dopet. Eemis 3 faddrar var också på plats, Ville, Ida och Martina. Sen blev det ju förstås fotografering och sen bytte vi kläder åt Eemi för dopkolten är ganska så varm. 
Och förstås var det ju kaffe med dopp efter! Och vad goda tårtor min vän Ida hade lagat! Och svärmor hade fixat 2 smörgåstårtor som också var riktigt god och Anssis mommo hade fixat "polarbrödstårtor" och de är ju alltid lika goda! Min mamma hade bakat havrekex och nå andra kakor. Och så fina dopgåvor Eemi fick, nu är det dock jag/vi som måste köpa en hylla åt honom så han har att lägga sakerna på. 


 




Sen dagen efter var vi till min farfar och firade honom för han fyllde 75år. Så igår(måndag) tog Eemi en ordentlig sovmorgon till 10.45 :) Så mamman här i huset fick fixat en hel del saker före han var villig att stiga upp.
 
Men nu ska jag försöka göra något här hemma igen för kanske idag på eftermiddagen kommer någon som skall koppla in fiber åt oss. Så jag vill inna ut och gå med lillen före det.
 
Ses!
Puss och Kram Monia <3 

Visa fler inlägg