Nu får det räcka.....

Alltså nu tycker jag att det börjar räcka...
 
Jag har länge haft problem med min vikt och min kropp, sen lågstadiet har jag hatat min kropp. Jag har sällan velat gå med bikini eller bara i underkläder.
Jag har försökat allt för att få mindre lår, större rumpa och mindre mage.. Men går det nej!
 
Jag har flera kvällar efter varandra suttit för mig själv och tänkt och tårarana har börjat rinna. Jag har alltid fått kommentarer som har förstört mig helt och som jag säkert fick för 10år sen, så finns ännu kvar i bakhuvudet. 
Klart att jag alltid har velat ha den fina smala kroppen, med allt från "the clap" till att ha stor rumpa och bröst till att ha smal och tränad mage.
 
Jag har försökt med allt och inget för att få min dröm kropp. Men då igen får jag en skit kommentar som gör att jag slutar med allt och vill bara bort från denna jord.
 
OCH! Vårt släkt både från pappas och mammas sida är mera "stado på se" vilket innebär att vi alla har svårt att minska i vikt. Men det betyder inte att vi har svagt skelett, nej helt tvärt om! Jag har väldigt "grovt" skelett, som då också gör att jag har mera kilon. 
 
Hela högstadiet så fick jag tillochmed kommentar av hälsovårdare att "do er för feit, do måst gör na åt e"... Tackar väldigt för den. Men när man har försökat allt och inget fungerar? 
 
Har många kvällar suttit och pratat med mamma om min vikt och sagt att jag skulle vilja operera bort mitt fett, speciellt på mina lår. Eftersom jag har mest fått kommentarer så som "DU ska slut ti använd taight byxorna, du sir för jävlo ut och int nan vill si de", ursäkta får man int ha ti kläder man tycker om? 
Och ja, jag har skit bakom min rygg som inte stämmer och som alla sprider vidare. Och att om man säger mitt namn någonstans i Österbotten så finns det bara skit prat.. Jo, säkert! Varsågod tala skit om mig bara, men kolla gärna på dej i själv i spegeln och försök också inse att du heller inte är perfekt.
 
Inte säger jag att du är fet, men kommentera då inte åt folk som ser lite mer "stado ut" att de ser för jävliga ut och att de inte ska visa sig på stan! Man ska få vara precis som man vill och gå i de kläder man vill. Jag vill inte att någon ska gå med mjukisbyxor eller med något liknande för att de fått massa skit om sin vikt och inte vill visa sig. 
 
Så nu ber jag för alla och ingen att kolla på sig sjölv och fråga "ÄR JAG SÅ PERFEKT" Jag vill inte vara elakt men, det finns folk som tagit livet av sig pågrund av massa fula, skita och omogna kommentarer bara för att de är mera "stado".
#1 - - en smal tjejj som mår dåligt över det:

Jag tycker du är perfekt som du är !!❤❤❤

Svar: Tack❤️ Due å perfekt!
Monia

#2 - - Vikki:

Relaterar mycket till denna text, kramar och massa kärlek till dej <3

Svar: Tack ❤️
Monia

#3 - - Anonym:

SÅ FEL, det är absolut INGEN fel på din kropp! Vissa är större än andra- och jag tycker dessutom att har en riktit fin kropp, en FRISK kropp! Du är muskulös! Det är det som är så fint med din kropp, du är int för smal, du är int fet, du är muskulös och "stado" på ett bra sätt! Du studerar ju till närvårdare-du har sån nytta av din muskulösa, lite större kropp när du ska göra lyftjobb eller om nån har en attack att man måste hålla i nån. Du är fin precis som du är, din kropp är fin! Kram, cessi

Svar: Tack så himla myki ❤️
Monia

#4 - - Anonym:

Bra inlägg! Säger mer lycka till åt dem som e smala å har klenare skelett att klara av ett fysiskt tungt jobb. Jag har ett fysiskt tungt jobb, visst skulle jag också vilja ha platt mage, mindre lår, bättre tränad rumpa å blablabla.... Skulle jag klara av mitt jobb om jag hade det? Knappast.. H det bra

Svar: Nå, dehär du ganska rätt med, ja har ju ett jobb med myki fysiskt så. Och många säger att jag är stark iaf när ja hjälper någon ☺️
Monia

#5 - - Anonym:

Ty är no grann som du är

Svar: Tack
Monia

#6 - - Anonym:

Om du vill sluta få hat på dig kanske du ska börja fundera över hur du själv behandlar folk.. Min kompis hamnade på botten pga dina kommentarer..
Behandla andra så som du själv vill bli behandlad, det säger sig själv.
Iaf har du en bra poäng med detta inlägg, du är fin och jag tycker det är dumt av folk att säga så, ta inte åt dig, hör bara på de snälla kommentarerna. Alla har lika värde❤️ En tankeställare bara.. Inget illa menat med kommentaren, vill bara du ska tänka till lite! Ingen är perfekt ❤️

Svar: Nå, ja tycker din vän, sko kon skick prov att skick privat. För jag tar väldigt illa upp tå he er anonymt och jag vill igentligen int na illa men ibland ere skriva på ett toko sätt så ja tar e illa
Monia

#7 - - Anonym:

fuck haters!!! Du ska inte ta till dig hat bara kärlek<3!!! Bara för att man har stor kropp betyder det inte att man är överviktig... Som sagt fuck haters

Svar: Mm, tack så myki ☺️💕
Monia

#8 - - Anonym:

Jag mår å dåligt över min kropp!!All e liti stör än ader, all kan ju int va smala hellder, ingen e perfekt!!Tycker du ska skiit i demde ader å njut åv liivi iställi❤ Man ska int slös bort tiidin på ti hat se sjölv!!! ja har å svårt att ga ner men jaa va ska man sejj... Ja tycker due perfekt, ja tycker due fin som due!! HAT INT DE SJÖLV Å BRY INT DE OM VA ADER SEJR!!❤

Svar: Tack så myki bara ❤️
Monia

#9 - - skicka pm till dig på fb, sir du int e så koll övrigt ;):

Skicka ett medd åt d på fb, kanske e ha fe i övrigt korgen.... hursom, ja beundrar d!

Svar: Hyvä juttu 😅
Monia